Якщо негода застала Вас за кермом байку - не панікуйте.

03/10/2019

Якщо негода застала Вас за кермом байку - не панікуйте. Головне - дотримуватися певних правил керування мотоциклом в несприятливу погоду:

✅Перш за все - змініть саму тактику кермування. Слідкуйте за швидкістю та дистанцією. Всі дії з органами керування виконуйте плавніше та заздалегідь.

✅ Не відволікайтесь, будьте уважні і робіть все можливе, щоб уникати різких рухів і раптових зупинок. Ключ до досягнення цього - концентрація уваги на дорозі.

✅Однією з умов безпечної їзди на слизькому асфальті є якісні шини з допустимою висотою протектора.

✅Подбайте про відповідне екіпірування. Численні дослідження свідчать, що коли людина замерзає - у неї знижуються як фізичні, так і розумові показники.

✅В умовах погіршеної видимості та дощову погоду намагайтеся бути якомога більш помітними для інших водіїв – використовуйте фари, світловідбиваючі жилети та інші елементи з світловідбивачами.

✅Не проходьте повороти на високих швидкостях з великим кутом нахилу, старайтеся їхати якомога пряміше. Гальмувати починайте поступово і трохи раніше, ніж звичайно.

✅При гальмуванні в дощову погоду на світлофорах, перед пішохідними переходами та інших місцях що можуть потребувати зупинки, збільште гальмівний шлях вдвічі (в порівнянні з гальмуванням на сухій дорозі).

✅Деякі ділянки дороги, які не становлять особливої небезпеки в суху погоду, після дощу стають особливо слизькими. Це можуть бути:

- металеві кришки люків:

- дорожня розмітка і світловідбивачі;

- маслянисті плями на дорогах;

- скупчення опалого листя.

✅Пам'ятайте, особливу небезпеку становить не проливний дощ, а невеликий дощик, який не змиває весь бруд з дороги, а тільки розмочує.

 

Назад до новин

Інші новини